U suradnji s prirodom donosimo prirodnu kozmetiku u vaše ruke - 100% prirodni proizvodi

Krema od macerata smilja u bademovom ulju, ekološkog pčelinjeg voska i propolisa

85.00 kn

Krema od macerata smilja u bademovom ulju, ekološkog pčelinjeg voska i propolisa, idealna za njegu kože lica.

Sadržaj: 50 ml

Dostupno uz narudžbu

Share:
  • Smilje (smilj, smilika, lat. Helichrysum), veliki rod jednogodišnjeg raslinja, trajnica, polugrmova i grmova iz porodice glavočika. Pripada mu preko 560 vrsta, od kojih je najpoznatije sredozemno smilje ili uskolisno smilje, primorsko smilje (Helichrysum italicum) koje raste po sunčanim mediteranskim kamenjarima. Ova vrsta naraste 60 cm, ima uske listiće i žute cvjetove, a najpoznatija je po svojoj djelotvornosti protiv starenja kože.
    Smilje nazivaju i „biljkom koja nikada ne vene“, a koja dugo i lijepo miriše. Latinsko ime roda dolazi od grčkih riječi helios (sunce) i chryson (zlatan), po njegovim žutim cvjetovima. Danas se biljka često uzgaja najviše zbog kvalitetnog ulja koje ima u sebi. Ulje se koristi u kozmetičkoj industriji i medicini. Studenti studija diplomskog studija Biologije i kemije splitskog PMF-a i splitskog Kemijsko-tehnološkog fakulteta radeći na projektu Biokemija eteričnih ulja uočili preliminarnim istraživanjima da eterično ulje smilja izaziva smrt kancerogenih stanica dojke, zbog čega su 17. lipnja 2020. godine dobili rektorovu nagradu.
  • Propolis je smolasta smjesa koju pčele prikupljaju s pupoljaka stabala, biljnih sokova ili drugih biljnih izvora. Koristi se kao sredstvo za brtvljenje neželjenih otvora na košnici. Propolis je najistraživaniji pčelinji proizvod. Brojne studije pokazale su da djeluje protiv bakterija, gljivica, virusa i upala te da ima anestetički, antioksidacijski i antitumorski učinak, sprječava rast biljaka i klijanje sjemena, potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav. To je smolasta supstanca koju pojedine pčele radilice kada postanu izletnice (od 21 dana života) sakupljaju s pupoljaka i kore drveća, kao i drugih biljaka.
    U kozmetici je poznato da propolis zateže kožu.
  • Bademovo ulje je iznimno bogato biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B1, B2 i B6 te vitaminom E. Osim toga, bademovo ulje sadrži i tri vrste esencijalnih masnih kiselina, a to su Omega-3, Omega-6 i Omega-9. Bademovo ulje se dobiva ekstrakcijom iz suhih plodova badema, a jedno je od najstabilnijih biljnih ulja, bogate arome i ljekovitih sastojaka te dugog trajanja. Pogodno je za njegu svih tipova kože, smiruje upale, dermatitise, opekline, ekceme i psorijazu, a osobito se preporučuje za njegu suhe i osjetljive kože.
  • Pčelinji vosak (lat.: Cera Flava) je prirodni vosak koji izlučuju pčele i od njega grade saće. Očišćen i izbijeljen u trgovinama se prodaje pod imenom Cera alba. Prirodna specifična težina kod temperature od 15°C iznosi 0,956 kg. +, – 0,003 kg. Točka topljenja mu je od 58 – 64°C i daleko je veća od običnog parafinskog voska gdje je ona već na 30°C. Na temperaturi iznad 65°C pčelinji vosak postaje tekuć.Kad pčela medarica iz žlijezde luči voštane pločice, one su u stvari gotovo bijele boje. Tamnija ili žuta boja se u vosku stvara njegovim kontaktom sa zrakom. Boja ovisi i od prisustva cvjetne peludi te propolisa.Najveći potrošač prirodnog pčelinjeg voska su kozmetička i farmaceutska industrija, gdje je on sastavni dio raznih krema, masti, pasta i ruževa za usne. Na te proizvode se najčešće stavlja oznaka “sadrži prirodni pčelinji vosak”
Težina 1 kg
Dimenzije 1 × 1 × 1 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Krema od macerata smilja u bademovom ulju, ekološkog pčelinjeg voska i propolisa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.